Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Α-Ω Δελτίο Τύπου 1η Πανελλήνια συνάντηση 27-28/10/ 2015 ΚΥΓεω στο καταφύγιο του Ομίλου Φυσιολατρών Θεσσαλονίκης ενώ στις 28/10 στον πολυχώρο 'Συστέγαση Οργανώσεων' Πτολεμαίων 29Α 6ος ορ.





Πρώτη Πανελλήνια Συνάντηση ΚΥΓεω

27-28/10/2015 στην Θεσσαλονίκη



Με αφορμή την ανάγκη για επικύρωση της Ευρωπαϊκής Διακήρυξης για την Κοινωνικά Υποστηριζόμενη Γεωργία (ΚΥΓΕΩ) (περισσότερα για το θέμα αυτό ΕΔΩ) γίνεται στις 27 και 28 Οκτωβρίου 2015 η πρώτη πανελλήνια συνάντηση για την ΚΥΓεω στην Θεσσαλονίκη.

Η πρώτη ημέρα είναι αφιερωμένη σε όσους ήδη ασχολούνται με την ΚΥΓΕΩ ενώ την δεύτερη ημέρα θα γίνει ανοιχτή και αναλυτική παρουσίαση με θεματικές όπως: Τι είναι ΚΥΓΕΩ, βασικές αρχές, παραδείγματα και πολυμορφία εγχειρημάτων, νομικό και φορολογικό πλαίσιο, τεχνικές καλλιέργειας, διαχείριση ανθρωπίνων σχέσεων κτλ. Για το αναλυτικό πρόγραμμα πατήστε ΕΔΩ.

Οι εργασίες στις 27/10 θα γίνουν στο καταφύγιο του Ομίλου Φυσιολατρών Θεσσαλονίκης ενώ στις 28/10 στον πολυχώρο 'Συστέγαση Οργανώσεων' Πτολεμαίων 29Α 6ος ορ. Θεσσαλονίκη.

Στο διήμερο θα συμμετέχουν ομιλητές από τα διεθνή κινήματα Urgenci (ΚΥΓΕΩ) και La Via Campesina (Αγροτικά Δικαιώματα).

Στόχοι του διημέρου:
H επικύρωση του προσχεδίου Ευρωπαϊκής Διακήρυξης ΚΥΓΕΩ από τα υπάρχοντα εγχειρήματα
H ενδυνάμωση και δικτύωση των υπαρχόντων εγχειρημάτων
H προώθηση της ιδέας της ΚΥΓεω τόσο σε παραγωγούς όσο και σε ομάδες πολιτών που ενδιαφέρονται για έναν εναλλακτικό τρόπο παραγωγής της τροφής μας με βάση την αλληλεγγύη, το εξασφαλισμένο εισόδημα του αγρότη και την υγιή τροφή για τους πολίτες
Bοήθεια στην δημιουργία νέων εγχειρημάτων
Συζήτηση για την δημιουργία ένωσης μικρών, αλληλέγγυων παραγωγών με γνώμονα την αγροοικολογία (Διαβάστε ΕΔΩ την Διακήρυξη της Αγροοικολογίας) και τι αποφασίστηκε στο FORUM στη NYELENI, MALI 27 Φερβουαρίου 2015  την προάσπιση των αγροτικών δικαιωμάτων (αντλώντας από το παράδειγμα της La Via Campesina αλλά όχι απαραίτητα ως μέλος της) στα πλαίσια του αγώνα για Διατροφική Κυριαρχία (Διαβάστε ΕΔΩ την Διακήρηξη της Διατροφικής Κυριαρχίας).

Η διοργάνωση και διεξαγωγή αυτής της συνάντησης βασίζεται εξ ολοκλήρου σε εθελοντική εργασία και για τον λόγο αυτό έχουμε ανάγκη από εθελοντές σε διάφορους τομείς αλλά και προσφορά υλικών.

Για αναλυτικές πληροφορίες δείτε :
ΕΔΩ και για δηλώσεις συμμετοχής ερωτήσεις κλπ επικοινωνήστε με το csagreece@gmail.com
Η ομάδα μας στο facebook https://www.facebook.com/groups/856517481099863/
το blog μας http://kygeo.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου