Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣΤΕ την Πέμπτη στο AllErt3, στις 22:05, από την ΕΡΤ3

Δείτε αυτή την Πέμπτη στο AllErt3, στις 22:05, από την ΕΡΤ3:

Μαζί μας, η Eleanna Ioannidou, Ελεάννα Ιωαννίδου, δικηγόρος, δημοτική σύμβουλος και δημιουργός των "Γειτονιών σε Δράση".
Προϊόν της κρίσης, οι κινήσεις χειραφέτησης των καταναλωτών, κερδίζουν το θαυμασμό μας. Στο στούντιο, η Jenny Evgenia Gkiougki, Τζέννυ Γκιουγκή, ακτιβίστρια διατροφικής κυριαρχίας και μέλος της ευρωπαϊκής ερευνητικής ομάδας, μας παρουσιάζει το εγχείρημα της Κοινωνικά Υποστηριζόμενης Γεωργίας, ΚΥΓΕΩ, που έχει διεθνή παρουσία, CSA, από τη δεκαετία του '80 στις ΗΠΑ και του 2000 στην Ευρώπη. Έχουμε ρεπορτάζ από δύο ενδιαφέροντα εγχειρήματα, το Βιος Coop, μας μιλάει, ο Aris Chatzinikolaou, Άρης Χατζηνικολάου, και το "Αλλοστρόπος", AllosTropos, μας τον παρουσιάζει η Ελισσάβετ Αλήγιωργα.


Στο στούντιο, στη συνέχεια οι ιστορικοί Βλάσης Βλασίδης και Ιωάννης Μουρέλος, μας μιλούν για το εξαιρετικά σημαντικό διεθνές συνέδριο, που αρχίζει αύριο στη Θεσσαλονίκη.

"Το θέατρο επιχειρήσεων της Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου". Ο Γενικός Πρόξενος της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη και διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου, κ Κριστόφ Λε Ριγκολέρ μας μιλάει για την ενδιαφέρουσα περιπέτεια εντοπισμού του ανέκδοτου υλικού για το ρόλο της Θεσσαλονίκης στον Α'ΠΠ. Υλικό, που θα δούμε τη Δευτέρα από την ΕΡΤ3.

Κλείνουμε με τη θεατρική παράσταση Μένγκελε, στο στούντιο, ο συγγραφέας του κειμένου, Θανάσης Τριαρίδης, ενώ θα έχουμε και πλούσιο υλικό από την πρεμιέρα της παράστασης, με συνεντεύξεις από τους πρωταγωνιστές Λάζαρο Γεωργακόπουλο και Μυρτώ Αλικάκη και τον σκηνοθέτη, Κώστα Φιλίππογλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου